Merkedag i strålende sol på Lørenbanen

Søndag 10. april kunne Hasle-Lørens yngre fotballspillere ta NFFs merkeprøver. Værgudene sørget for at det verken var vått eller iskaldt og alt lå til rette for å klare NFFs forskjellige øvelser for å måle barnas tekniske ferdigheter.

Nærmere 30 barn kunne forlate banen etter å ha oppnådd teknikkmerke i blått eller rødt, og mange flere gjennomførte øvelsene som kvalifiserte til «Minimerke Rød» eller «Blå». Det stilles strenge krav for å oppnå merke, og alle øvelsene måtte gjennomføres og bestås i henhold til gitte kriterier (se lenger ned).

Merkedag NFF, HL 2016

Arrangementsansvarlig og «Eat, Move, Sleep»/Bendit-ambassadør Andreas Brekke sørget for at kiosken ble åpnet for sesongen, og at sunne produkter fra Bendit var til salgs for en billig penge. Kari Sjøhelle Jevne registrerte jevnt både «Rød», «Blå», «Bronse», «Sølv» og attpåtil flere «Gull» for spillere fra årsklasser 2008 – 2003, brorparten med en klar fremgang fra fjorårets registreringer.

Hensikt med NFFs merker

  • Utvikle barn og ungdoms evne til å behandle ballen, ha fokus på betydningen av god teknikk.
  • Stimulere til fotballaktivitet også utenom fellestreningene. Glem aldri at smålagsspill er den aller beste formen for ferdighetsutvikling. Ren teknikktrening er kun et supplement.
  • Måle fremgang, gi spillerne følelsen av å mestre og av at trening gir resultater.

Legg igjen en kommentar